lunes, 27 de octubre de 2014

AIKIDO ÒRRIUS VIDEO RECOMANACIÓ: Defending Yourself against a Knife Attack - Fantasy vs Reality





Vaig trobar per la xarxa fa uns dies aquest video que mostra d´una manera "REAL" ( per anomenar-ho seguint el títol del video ) la diferència que existeix entre la fantasia de les Arts Marcials, i la realitat. Evidentment, aquestes opcions que mostra el video son unes tècniques concretes, però existeixen infinites maneres.

Crec que això ens obra o ens hauria d´obrir la ment en el sentit de que no tot el que fem es infal.lible, no sempre funciona, i tot és molt diferent a la pràctica que es desenvolupa en un gimnàs, en un dojo, on totes les regles i normes estàn fixades.



Trobo interessant fer la  reflexió entre gimnàs, dojo, pel.lícules i realitat.

Sort tenim de no trobar-nos mai ( o fer per no trobar-nos ) en situacions reals d´atac. En el cas en el que no tenim altre sortida, les Arts Marcials ens facliten una sortida, opcions, eines, la manera de resoldre potser depèn una mica de cadascú i del nivell d´amenaça.



Precisament els que fem Arts Marcials, les fem perque ens agrada preservar la vida, i tindre que veure´ns en situacions violentes no ens agrada. Portem un entrenament, una pràctica, que en el nostre cas, va més enllà d´una sèrie de combinacions de tècniques i cops.



La pràctica, és una recerca per ser millor persona, per ser íntegre i fer per  ajudar als altres sense cap tipus d´ego.



No podem dur a terme la pràctica pensant que som invencibles. No podem fer pensar als alumnes que són invencibles. Només podem practicar, cada dia amb tots i formar-nos cada dia més per fer-nos amb ventalls tècnics, respostes i com deia, eines, però sense caure en cap tipus d´espiral de violència.



Preservar la vida, aquest és per mi el veritable esperit de les Arts Marcials.